Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), Dörtyol ilçesine bağlı merkez mahallelerde içme suyu kapasitesini artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmaları hızla sürdürüyor.
Bu kapsamda, Beşikgöl Kaynağından takviye su sağlanmasına yönelik önemli bir adım atıldı. Zorlu arazi koşullarında çalışan HATSU ekipleri tarafından, kaynaktan ana isale hattına bağlantının gerçekleştirilmesi için 400 metre uzunluğunda çelik iletim hattı döşeme çalışması başarıyla tamamlandı. Gerçekleştirilen altyapı çalışması sayesinde, Dörtyol merkez mahallelerinin içme suyu şebekesine saniyede 30 litre ek su iletilmesi planlanıyor. Bu çalışma, suyun iletim kalitesini artırarak ani düşüşlerin ve kesintilerin önüne geçmeyi amaçlıyor.
İlçe Genelinde Tamamlayıcı Çalışmalar
Beşikgöl merkezli iyileştirmelerin yanı sıra ilçede su arzını güçlendiren diğer altyapı çalışmaları da devam ediyor: Yedigöz – Kanlıçınar hattına 2.400 metre yeni isale hattı döşenerek Karakese Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacı desteklendi. Özerli Mahallesi’ne kuyu desteği sağlanarak yaşanan su yetersizliğine çözüm üretildi.
HATSU yetkilileri, özellikle Beşikgöl Kaynağı’nın güçlendirilmesinin, Dörtyol merkezindeki su arzı sorunlarının kalıcı olarak giderilmesinde kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, içme suyu hizmetlerinde kaliteyi artırmak için çalışmaların kesintisiz süreceğini belirtti.
“BEŞİKGÖL TAKVİYESİYLE DÖRTYOL’UN SU KAPASİTESİ ARTIYOR
Geri Dön
ONLİNE İŞLEMLER